Jesteśmy popularni...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michu
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2004
    • 235

Jesteśmy popularni...

Ja piszę tylko to czego doświadczyłem lejąc ten specyfik do samochodu.

Zero problemu przy -20 było jak i w dni kiedy temperatura była w okolicy 0 +1 stopień

Ciekawe co wyjdzie z wizyty u mechanika
    - No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu.Kulturalnie, ale pchać. o. Rydzyk
  • karpecik
    Rider
    • 2004
    • 279

Jesteśmy popularni...

Octavia 1.4 TSi - forum Skoda Auto - dyskusja Tak :) stąd właśnie powyższy tekst :) Michał - strona 2 - GoldenLine.pl

A właśnie... o czym oni piszą? Jakie doświetlanie zakrętów?

Komentarz

• laurin
      Rider
      • 2009
      • 727

może że zapala się halogen przy skręcie..... ???

Komentarz

• adamkrak1
        Drive
        • 2009
        • 59

Zamieszczone przez laurin
        może że zapala się halogen przy skręcie..... ???
        Tak wlasnie jest. Przy niskich predkosciach, czyli przy manewrach parkingowych i wjezdzaniu w ciasne zaulki. W miescie wbudza to zainteresowanie przechodniow (nie przepadam za tym).

Rowniez swiatla dzienne w O2FL (dodatkowa zarowka w halogenach) rodza mieszane uczucia - na CB juz kilka razy zwracali mi uwage, zebym sobie wlaczyl swiatla. Wielu pewnie mysli cos znacznie gorszego. Gorzej, gdy mnie kiedys jakis patrol zatrzyma do kontroli i na nic zdadza sie tlumaczenia. Musze sobie wydrukowac opinie Skody na ten temat - gdzies widzialem na stronie....

Ooo tutaj jest:

Tak samo automatycznie wlaczanie swiatel dziennych nie pasuje mi za bardzo - czasem czekajac na parkingu wlaczam sobie wentylacje... swiatla wtedy tez sie wlaczaja.

To wszystko da sie programowac przez OBD, ale na razie nie mam i nie bede jezdzil z programatorem.

AK1
        AdamKrak Pierwszy

Komentarz

• winni77
          RS
          • 2009
          • 2183
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

adamkrak1, jeśli masz wersję Elegance, możesz światła dziennie samemu wyłączyć. Nie wiem czy się da w Classic, Mint czy Ambiente.

Edit:
          Oczywiście doświetlanie również można wyłączyć.
          Mój "Batmobil"

Komentarz

• kecaj
            RS
            • 2009
            • 1511
            • Superb II (3T4)

Funkcja nazywa się CORNER, Przy predkości < 40km/h przy skrętach kierownicą, włączeniu kierunkowskazu zapala się z danej strony halogen, przy włączeniu wstecznego zapalają się obydwa.
            Funkcja bardzo przydatna przy manewrach w miejscach słabo oswietlonych.

Światła DAY LIGHT to światła zgodne z dyrektywami unijnymi i przepisami obowiązujacymi od 20 lipca 2009. i nie tzreba wozić żadnych dodatkowych papierów.

Skoda posiada polską homologację, czyli jest zgodna z wytycznymi Instytutu Transportu Samochodowego i zgodna z wymaganiami na rynek polski i europejski.

Dodatkowo w taką funkcję będą musiały byś wyposażone wszystkie nowe samochody rejestrowane po 31 grudnia 2009

[ Dodano: Pon 14 Wrz, 09 15:25 ]
            Zamieszczone przez winni77
            adamkrak1, jeśli masz wersję Elegance, możesz światła dziennie samemu wyłączyć. Nie wiem czy się da w Classic, Mint czy Ambiente.

Edit:
            Oczywiście doświetlanie również można wyłączyć.
            W jaki sposób możesz wyłączyć światła dzienne lub doswietlanie zakretów?
            O ile wiem to swiatła dzienne muszą zapalać się w momencie przekrecenia kluczyka w stacyjce.
            Mozna wyłączyć czujnik zmierzchowy tzn. automatyczne zapalanie świateł mijania ale o swiatłach dziennych i doswietlaniu zakretów to nie słyszałem.
            Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• winni77
              RS
              • 2009
              • 2183
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez kecaj
              W jaki sposób możesz wyłączyć światła dzienne lub doswietlanie zakretów?
              O ile wiem to swiatła dzienne muszą zapalać się w momencie przekrecenia kluczyka w stacyjce.
              Mozna wyłączyć czujnik zmierzchowy tzn. automatyczne zapalanie świateł mijania ale o swiatłach dziennych i doswietlaniu zakretów to nie słyszałem.
              Stojąc autem wciśnij przycisk na kierownicy ze strzałką w kształcie położonej litery U (albo ten powyżej - kółeczko, nie jestem pewien) i w ten sposób wejdziesz do menu serwisowego - tam znajdziesz baaaardzo wiele rzeczy które możesz sobie ustawić.
              Mój "Batmobil"

Komentarz

• kecaj
                RS
                • 2009
                • 1511
                • Superb II (3T4)

To wiem, ale nie znalazłem tam funkcji wyłączenia swiateł dziennych.
                Muszę tam jeszcze poklikać.
                Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

Re: Jesteśmy popularni...

Zamieszczone przez karpecik
                  Jakie doświetlanie zakrętów?
                  Doświetlanie zakrętów było już w citroenie DS, ponad pięćdziesiąt lat temu

Komentarz

• mirro
                    Ambiente
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 248

adamkrak1, nie masz sie czego bać ja sporo hulam i już dwa patrole policji i jeden straży granicznej po krótkim szkoleniu dla nich pięknie mi zasalutowali i życzyli szerokiej drogi

Komentarz

Pracuję...